L' VITLOU D CHES ROÉS
( LA GALETTE DES ROIS )
Touiller l' frin-ne pis ch' sel
Mett'e l' moétchié d' ieu , pis patritcher
Mett'e ch' ress'e d' ieu pus à pus
Etein-ne ch' papin, pis mett'e ch' babeurre au mitan
R' freumer ch' papin in troès in c' minchant per ch' bord in fache, pis l' eute edvant
Viroler ch' papin ein quart ed tor, pis l' étein-ne coère
R' cmincher ch' pliache, in foère 6 tors
Ceuper 2 cercieux avu ein pus grandl'et qu' l' eute
Eszés mett'e l' ein d' sus l' eute
Eszés peinturer avu ch' jon-ne d' oeu in foésant ainteintion de n' point dédjeuler
Tchuire dains ch' four moéyein
A l' fan mett'e de chucre, pis coère tchuire ein tchot mollet por foère ein puch'lage
Cho y est ! Y o pu qu' à minger, avu du champagne por ches borgeoés
Du chid'e por z' eutes !!!!
P. S : DAINS L' TEMPS, L' VITLOU ED CHES ROÉS A N' AVOÉT MI D' BADRÉE AVU D' Z' AMANDES
Traduction : Joël Dufresne
Et au cas où vous auriez besoin de réviser, voilà la traduction....
Merci Joël!!!!